Huisnummers

Familie, vrienden maar ook de bezorger of postbode; als het gaat om het (be)zoeken van een woning, kijken veel mensen als eerste naar het huisnummer. Hoe is het gesteld met jouw huisnummerbordje? Ben je toe aan een nieuw of heeft jouw woning of bedrijf nog helemaal geen huisnummer? Bij Naambordkopen.nl heb je de keuze uit ongelooflijk veel huisnummers. Je kunt kiezen uit zoveel materialen, vormen, kleuren en afmetingen, dat je snel het perfecte bordje zult vinden.


Een huisnummerbordje, zonder tekst.

Deze categorie bevat alleen bordjes met een nummer of losse cijfers. Je kunt wel een letter toevoegen, bijvoorbeeld 78b of 78bis. Deze bordjes voor huisnummers bieden geen ruimte om een familienaam, adres of overige tekst te plaatsen. Wil je liever een naambord waar je wel tekst en een huisnummer op kwijt kunt? Dan raden we je aan bij de naamborden categorie te kijken.

Welke stijl past bij jouw smaak?

Een mooi huisnummer is afhankelijk van je woning, mogelijkheden en wensen. Heb je een eigen woning? Dan kies je gewoon het bordje dat je mooi vindt! En woon je in een flat? Dan moet je meestal voldoen aan de eisen van de Vereniging van Eigenaren. Heb je een bedrijf aan huis en is het van belang dat je huisnummer opvalt? Dan let je vooral op zichtbaarheid.

Zichtbaar vanaf de straat

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om de zichtbaarheid en effectiviteit van huisnummers te verbeteren. Hier zijn enkele tips om te overwegen:

  • Kies de juiste stijl en grootte: Kies bij het selecteren van huisnummers een stijl die van een afstand gemakkelijk te lezen is en de stijl van uw huis aanvult. Bovendien, zorg ervoor dat de grootte van de nummers groot genoeg is om duidelijk te worden gezien vanaf de straat. Een algemene vuistregel is dat nummers ten minste vijf centimeter hoog moeten zijn.
  • Contrast is de sleutel: De kleur van huisnummers moet contrasteren met de achtergrond waarop ze worden weergegeven. Bijvoorbeeld, witte nummers op een donkere achtergrond of zwarte nummers op een lichte achtergrond zijn gemakkelijk te lezen.Plaatsing is belangrijk: Idealiter moeten huisnummers worden geplaatst op een locatie die zichtbaar is vanaf de stoep en niet wordt belemmerd door bomen of andere objecten in je tuin. In de meeste gevallen moeten nummers worden weergegeven in de buurt van de voordeur of garage. Als uw huis ver van de weg af staat, kunt u overwegen extra nummers op een paal of brievenbus dichter bij de straat te plaatsen.
  • Houd een huisnummerbord schoon: Na verloop van tijd kunnen huisnummers vuil worden of vervagen, waardoor ze moeilijk te lezen zijn. Maak je huisnummer regelmatig schoon met vochtig doekje zodat ze er op hun best blijven uitzien.

Huisnummers met verlichting

Wil je helemaal opvallen? Denk dan aan een verlicht naambord of huisnummer. Onze LED naamborden zijn superzuinig en duurzaam. Kies je een solar variant? Dan zit je helemaal goed. Deze huisnummers werken op zonne-energie. Ze laden overdag op en in de avond, zullen de naamborden licht geven. Huisnummers lijken misschien een klein detail, maar ze spelen dus eigenlijk een cruciale rol. En ze zijn gewoonweg leuk! Dus, wil jij jouw woning een mooi en uniek nummer meegeven? Kies er dan eentje die bij je past. En hieronder volgt nog even een leuk feitje over huisnummers.

Wist je dat….

Huisnummers niet alleen praktische voordelen bieden maar ook juridische gevolgen? Op veel plaatsen is het wettelijk verplicht een zichtbaar huisnummer aan te brengen. In sommige gevallen kan het niet tonen van een huisnummer leiden tot boetes en in extreme gevallen kan het er zelfs toe leiden dat hulpdiensten een woning niet tijdig kunnen vinden.

Lees verder
Top