Huisnummers

Een mooi huisnummer, geheel naar wens

Een goed en duidelijk huisnummer kan het verschil maken tussen een woning die opvalt en een woning die moeilijk te vinden is. Daarom biedt Naambordkopen.nl een breed scala aan huisnummerbordjes. Een huisnummer is verkrijgbaar in verschillende materialen, vormen, kleuren en afmetingen. Zo vind je snel het perfecte bordje dat bij jouw voordeur past. Ideaal voor je woning, bedrijf en vele andere toepassingen. Per huisnummer staat aangegeven wat de mogelijkheden zijn qua nummering en teksttoevoeging. Ook zie je de levertijden, de meeste huisnummers heb je snel in huis! Mocht je vragen hebben, aarzel niet. Wij helpen graag.

Een huisnummerbordje zonder tekst

Binnen onze collectie vind je bordjes met alleen een nummer of losse cijfers. Deze bieden geen ruimte om een familienaam, adres of overige tekst te plaatsen. Wil je toch een naambord waar je wel tekst en een huisnummer op kwijt kunt? Dan raden we je aan om bij de naamborden categorie te kijken.

Welke stijl past bij jouw smaak?

Een mooi huisnummer is afhankelijk van je woning, mogelijkheden en wensen. Bij een eigen woning kun je gewoon het bordje kiezen dat je mooi vindt. Woon je in een flat? Dan moet je meestal voldoen aan de eisen van de Vereniging van Eigenaren. Heb je een bedrijf aan huis en is het van belang dat je huisnummer opvalt? Dan let je vooral op zichtbaarheid.

Zichtbaar vanaf de straat

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om de zichtbaarheid en effectiviteit van huisnummers te verbeteren. Hier zijn enkele tips om te overwegen:

  • Kies de juiste stijl en grootte: Kies bij het selecteren van huisnummers een stijl die van een afstand gemakkelijk te lezen is en de stijl van je huis aanvult. Zorg ervoor dat de grootte van de nummers groot genoeg is om duidelijk te worden gezien vanaf de straat. Een algemene vuistregel is dat nummers ten minste vijf centimeter hoog moeten zijn.
  • Contrast is de sleutel: De kleur van huisnummers moet contrasteren met de achtergrond waarop ze worden weergegeven. Bijvoorbeeld, witte nummers op een donkere achtergrond of zwarte nummers op een lichte achtergrond zijn gemakkelijk te lezen.
  • Plaatsing is belangrijk: Idealiter moeten huisnummers worden geplaatst op een locatie die zichtbaar is vanaf de stoep en niet wordt belemmerd door bomen of andere objecten in je tuin. In de meeste gevallen moeten nummers worden weergegeven in de buurt van de voordeur of garage. Als je huis ver van de weg af staat, kun je overwegen extra nummers op een paal of brievenbus dichter bij de straat te plaatsen.
  • Houd een huisnummerbord schoon: Na verloop van tijd kunnen huisnummers vuil worden of vervagen, waardoor ze moeilijk te lezen zijn. Maak je huisnummer regelmatig schoon met een vochtig doekje, zodat ze er op hun best blijven uitzien.

Huisnummers met verlichting

Wil je helemaal opvallen en ervoor zorgen dat jouw huisnummer ook 's avonds goed zichtbaar is? Dan is een verlicht naambord of verlicht huisnummer een goede keuze. Onze LED naamborden zijn niet alleen duurzaam en zuinig, maar zorgen er ook voor dat jouw huisnummer goed opvalt in het donker. Bovendien hebben we ook solar varianten, die werken op zonne-energie. Overdag laden ze op en 's avonds geven ze licht.

Belang van huisnummers

Hoewel huisnummers vaak als een klein detail worden gezien, spelen ze eigenlijk een cruciale rol. Huisnummers zijn niet alleen praktisch, maar hebben ook juridische gevolgen. Op veel plaatsen is het wettelijk verplicht om een zichtbaar huisnummer aan te brengen. In sommige gevallen kan het niet tonen van een huisnummer zelfs leiden tot boetes en in extreme gevallen kan het er zelfs toe leiden dat hulpdiensten een woning niet tijdig kunnen vinden.

Kies het huisnummer dat bij jou past

Een mooi huisnummer is afhankelijk van jouw persoonlijke smaak en de stijl van jouw woning. Bij Naambordkopen.nl heb je een ruime keuze aan huisnummers, in verschillende materialen, vormen, kleuren en afmetingen. Of je nu op zoek bent naar een klassiek huisnummerbordje van emaille of een modern huisnummer met verlichting, bij ons vind je het allemaal. En heb je speciale wensen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder. Neem ook eens een kijkje bij onze categorie 'goedkope huisnummers'. Gewoon goed en zeer betaalbaar!

Kies voor een zichtbaar huisnummer

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om de zichtbaarheid en effectiviteit van jouw huisnummer te verbeteren. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te kiezen voor een stijl die van een afstand gemakkelijk te lezen is en die de stijl van jouw huis aanvult. Zorg er daarnaast voor dat de grootte van de nummers groot genoeg is om duidelijk te worden gezien vanaf de straat. Een algemene vuistregel is dat nummers ten minste vijf centimeter hoog moeten zijn.

Ook is het belangrijk dat de kleur van de huisnummers contrasteert met de achtergrond waarop ze worden weergegeven. Witte nummers op een donkere achtergrond of zwarte nummers op een lichte achtergrond zijn bijvoorbeeld gemakkelijk te lezen. Plaats het huisnummer ten slotte op een locatie die zichtbaar is vanaf de stoep en niet wordt belemmerd door bomen of andere objecten in jouw tuin. In de meeste gevallen moeten huisnummers worden weergegeven in de buurt van de voordeur of garage. Als jouw huis ver van de weg af staat, kun je overwegen extra nummers op een paal of brievenbus dichter bij de straat te plaatsen.

Wil jij ook een mooi en uniek huisnummer voor jouw woning of bedrijfspand? Bekijk dan ons assortiment huisnummers en bestel vandaag nog!

Lees verder
Top