Emaille naamborden

Een emaille naambord naast de voordeur

Emaille naamborden zijn de mooiste naamborden die bestaan. Ideaal als je een uniek voordeurbordje zoekt. Deze naamborden zijn gemaakt van metaal, voorzien van een glasachtige coating. Het proces heet ook wel emailleren. Een emaille naambord wordt gekenmerkt door zijn hardheid en duurzaamheid. Deze bordjes zijn een perfecte oplossing voor buitengebruik, omdat ze bestand zijn tegen weersinvloeden zoals regen, sneeuw en hitte. Maar, eerlijk is eerlijk, binnen misstaan ze zeker niet! Bijvoorbeeld als naambordje voor een slaapkamer, badkamer of toilet!

Eigen tekst op je emaille naambord

In onze webshop bieden wij een grote collectie emaille naamborden aan, van klassieke en traditionele ontwerpen tot moderne en strakke looks. Onze naamborden zijn ook beschikbaar in verschillende maten en vormen, zodat je zeker weet dat je het perfecte naambord voor je voordeur, huis of bedrijf kunt vinden. Wij bieden ook de mogelijkheid om uw emaille naambord te personaliseren, met je eigen naam en huisnummer. Het toevoegen van eigen tekst is echt enorm eenvoudig. Je kunt zelf het lettertype en de tekst kleur kiezen. Onze emaille naamborden zijn eenvoudig te onderhouden. Is je bordje een beetje vies? Neem het gewoon even af met een vochtige doek. Gebruik eventueel wat milde zeep en water.

Klein- of groot naambord?

Emaille naamborden zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van kleine emaille naambordjes tot grote emaille naamplaten. Het formaat dat je kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeur en het doel van het naambord. Een klein emaille naambordje kan bijvoorbeeld geschikt zijn voor een voordeur of brievenbus, terwijl een grote emaille naamplaat meer geschikt kan zijn voor bedrijven of openbare gebouwen.

Hoe worden emaille naamborden gemaakt?

Emaille naamborden worden gemaakt door het samensmelten van glaspoeder en metaal op een hoge temperatuur. Het proces bestaat uit verschillende stappen, waaronder het snijden en vormen van het metalen bord, het aanbrengen van een basislaag van glaspoeder, het bakken van het bord in een oven en het aanbrengen van kleur en ontwerp. Het resultaat is een duurzaam en uniek product dat met de hand is gemaakt.

Lees verder

Veelgestelde vragen over Emaille naamborden

Emaille is een glasachtige coating die op metaal wordt aangebracht. Het bestaat uit kleine glasdeeltjes die worden opgelost in een bindmiddel, zoals een hars of een olie. Emaille wordt gebruikt als bescherming tegen corrosie of om een esthetische afwerking te geven. Emaille is een duurzaam en hard materiaal, het is bestand tegen weersinvloeden zoals regen, sneeuw en hitte, UV-straling en corrosie.

Emaille gebruiken wij in naamborden omdat het een duurzame en stijlvolle afwerking biedt. Het wordt op metaal aangebracht, zoals staal of aluminium, en kan worden gepersonaliseerd met een naam en huisnummer. Emaille naamborden zijn ideaal voor buitengebruik, omdat ze bestand zijn tegen weersinvloeden. Bovendien is emaille een recyclebaar materiaal, waardoor naamborden van emaille milieuvriendelijker zijn dan naamborden van bijvoorbeeld hout of kunststof.

Het proces van het maken van emaille naamborden is een ambachtelijke techniek die al honderden jaren bestaat en is gebaseerd op het samensmelten van glaspoeder en metaal op een hoge temperatuur. Het resultaat is een duurzame, weerbestendige en krasbestendige emaille laag die op een metalen plaat wordt aangebracht.

Het maken van een emaille naambord begint met het snijden en vormen van het metalen bord. Dit wordt gedaan met behulp van verschillende gereedschappen, zoals lasersnijders en handgereedschap. Vervolgens wordt er een laag van glaspoeder aangebracht op het bord. Deze basislaag zorgt voor de hechting van de emaille laag op het metaal en helpt bij het creëren van een glad oppervlak.

Na het aanbrengen van de basislaag wordt het bord gebakken in een oven bij een temperatuur van ongeveer 800 graden Celsius. Dit proces wordt "vuren" genoemd en duurt enkele uren. Tijdens het vuren smelt het glaspoeder en hecht het zich aan het metalen oppervlak. Het resultaat is een gladde en duurzame emaille laag die bestand is tegen weer en wind.

Nadat het bord is afgekoeld, kan het worden voorzien van een kleur en ontwerp. Dit kan worden gedaan door het aanbrengen van een tweede laag emaille op het bord in verschillende kleuren en patronen. Het bord wordt vervolgens opnieuw gebakken in de oven om de kleur en het ontwerp te fixeren.

Het eindresultaat van het maken van een emaille naambord is een duurzaam en uniek product dat met de hand is gemaakt. Door het samensmelten van glaspoeder en metaal ontstaat een weerbestendige en krasbestendige laag die bestand is tegen extreme temperaturen en slijtage. Dit maakt emaille naamborden een populaire en tijdloze keuze voor het personaliseren van huizen, bedrijven en openbare gebouwen.

Er zijn een aantal voordelen van emaille naamborden in vergelijking met andere materialen:

  • Duurzaamheid: Emaille is een zeer hard en duurzaam materiaal dat bestand is tegen weersinvloeden, zoals regen, sneeuw en hitte, UV-straling en corrosie. Hierdoor zullen naamborden van emaille langer meegaan dan bijvoorbeeld naamborden van hout of kunststof.
  • Esthetisch aantrekkelijk: Emaille naamborden hebben een glanzende afwerking die er aantrekkelijk uitziet en kan worden gepersonaliseerd met een naam en huisnummer.
  • Onderhoudsarm: Emaille naamborden hebben geen onderhoud nodig, anders dan af en toe afnemen met een doek en eventueel af en toe wassen met water en milde zeep.
  • Milieuvriendelijk: Emaille is een recyclebaar materiaal, waardoor naamborden van emaille milieuvriendelijker zijn dan naamborden van bijvoorbeeld hout of kunststof.

De onderhouds- en verzorgingsinstructies voor een emaille naambord zijn als volgt:

  • Schoonmaken: Gebruik een vochtige doek of een milde zeep en water om het naambord af te nemen. Droog het naambord vervolgens af met een droge doek of een zachte lap.
  • Chemische producten vermijden: Gebruik geen schurende of agressieve chemicaliën, zoals oplosmiddelen of schuurmiddelen, om het naambord schoon te maken. Dit kan de afwerking beschadigen.
  • Buitengebruik: Als het naambord wordt gebruikt in een buitenomgeving, kan het periodiek worden afgenomen met een milde zeep en water om het vuil en stof te verwijderen.

Houd in gedachten dat emaille naamborden als duurzaam en bestendig beschouwd kunnen worden, maar een goede verzorging en onderhoud zullen zorgen voor een langere levensduur van het naambord.

Doordat emaille volledig met de hand wordt gemaakt, is de levertijd van emaille naamborden tussen de 4 en 5 weken. Onze Emaille look naamborden (van kunststof) hebben de uitstraling van een emaille naambord en zijn binnen 2 tot 5 werkdagen te leveren.

Top