Emaille naamborden

Emaille naamborden zijn een unieke en stijlvolle manier om uw huis of bedrijf te identificeren. Ze zijn gemaakt van emaille, een glasachtige coating die op metaal wordt aangebracht en gekenmerkt wordt door zijn hardheid en duurzaamheid. Emaille naamborden zijn een perfecte oplossing voor buitengebruik, omdat ze bestand zijn tegen weersinvloeden zoals regen, sneeuw en hitte. In onze webshop bieden wij een grote collectie emaille naamborden aan, van klassieke en traditionele ontwerpen tot moderne en strakke looks.

Onze emaille naamborden worden gemaakt met de meest geavanceerde technieken, zoals emailleren, dat een glasachtige coating aanbrengt op metaal, dit maakt het naambord bestand tegen weersinvloeden en UV-straling. Onze naamborden zijn ook beschikbaar in verschillende maten en vormen, zodat u zeker weet dat u het perfecte naambord voor uw huis of bedrijf kunt vinden.

Wij bieden ook de mogelijkheid om uw emaille naambord te personaliseren, met uw eigen naam en huisnummer.

Onze emaille naamborden zijn eenvoudig te onderhouden, als uw naambord vuil is, kunt u het afnemen met een vochtige doek of een milde zeep en water. Buiten opgehangen naamborden kunt u periodiek afnemen met milde zeep en water om het vuil en stof te verwijderen.

Kortom, emaille naamborden zijn een duurzame, stijlvolle en unieke keuze voor het identificeren van uw huis of bedrijf.

Lees verder

Veelgestelde vragen over Emaille naamborden

Emaille is een glasachtige coating die op metaal wordt aangebracht. Het bestaat uit kleine glasdeeltjes die worden opgelost in een bindmiddel, zoals een hars of een olie. Emaille wordt gebruikt als bescherming tegen corrosie of om een esthetische afwerking te geven. Emaille is een duurzaam en hard materiaal, het is bestand tegen weersinvloeden zoals regen, sneeuw en hitte, UV-straling en corrosie.

Emaille gebruiken wij in naamborden omdat het een duurzame en stijlvolle afwerking biedt. Het wordt op metaal aangebracht, zoals staal of aluminium, en kan worden gepersonaliseerd met een naam en huisnummer. Emaille naamborden zijn ideaal voor buitengebruik, omdat ze bestand zijn tegen weersinvloeden. Bovendien is emaille een recyclebaar materiaal, waardoor naamborden van emaille milieuvriendelijker zijn dan naamborden van bijvoorbeeld hout of kunststof.

Emaille naamborden worden gemaakt door een glasachtige coating aan te brengen op metaal, zoals staal of aluminium. Er zijn verschillende technieken die gebruikt kunnen worden om emaille naamborden te maken, zoals:

 • Emailleren: Hierbij wordt een glasachtige coating op metaal aangebracht door het te onderwerpen aan hoge temperaturen in een oven. De coating smelt en vormt zich rond de metalen ondergrond, waardoor een harde en duurzame afwerking ontstaat.
 • Porselein en Emaille: Hierbij wordt een porselein poeder op metaal gebracht en in een oven gezet, waardoor het poeder smelt en een glasachtige coating op metaal vormt.
 • Emaille op transferpapier: Hierbij wordt een afbeelding op transferpapier gedrukt, en vervolgens wordt het papier op een emaille oppervlak geplaatst en verhit, waardoor de afbeelding wordt overgedragen op de emaille.
 • Emaille op stencil: Hierbij wordt een stencil (sjablonen) op een emaille oppervlak geplaatst en vervolgens wordt de emaillecoating op de stencil aangebracht, waarna de stencil wordt verwijderd, waardoor het ontwerp zichtbaar wordt.

De methode die wij gebruiken, is emailleren, omdat deze methode een hoge precisie en duurzaamheid van het naambord garandeert.

Er zijn een aantal voordelen van emaille naamborden in vergelijking met andere materialen:

 • Duurzaamheid: Emaille is een zeer hard en duurzaam materiaal dat bestand is tegen weersinvloeden, zoals regen, sneeuw en hitte, UV-straling en corrosie. Hierdoor zullen naamborden van emaille langer meegaan dan bijvoorbeeld naamborden van hout of kunststof.
 • Esthetisch aantrekkelijk: Emaille naamborden hebben een glanzende afwerking die er aantrekkelijk uitziet en kan worden gepersonaliseerd met een naam en huisnummer.
 • Onderhoudsarm: Emaille naamborden hebben geen onderhoud nodig, anders dan af en toe afnemen met een doek en eventueel af en toe wassen met water en milde zeep.
 • Milieuvriendelijk: Emaille is een recyclebaar materiaal, waardoor naamborden van emaille milieuvriendelijker zijn dan naamborden van bijvoorbeeld hout of kunststof.

De onderhouds- en verzorgingsinstructies voor een emaille naambord zijn als volgt:

 • Schoonmaken: Gebruik een vochtige doek of een milde zeep en water om het naambord af te nemen. Droog het naambord vervolgens af met een droge doek of een zachte lap.
 • Chemische producten vermijden: Gebruik geen schurende of agressieve chemicaliën, zoals oplosmiddelen of schuurmiddelen, om het naambord schoon te maken. Dit kan de afwerking beschadigen.
 • Buitengebruik: Als het naambord wordt gebruikt in een buitenomgeving, kan het periodiek worden afgenomen met een milde zeep en water om het vuil en stof te verwijderen.

Houd in gedachten dat emaille naamborden als duurzaam en bestendig beschouwd kunnen worden, maar een goede verzorging en onderhoud zullen zorgen voor een langere levensduur van het naambord.

Top