Emaille huisnummers

Ontdek de voordelen van een huisnummer van emaille

Een emaille huisnummer is een uniek en stijlvol naambordje voor op je huis. Het emaille materiaal is namelijk een beschermlaag van gesmolten glas aangebracht op metaal om deze te beschermen tegen corrosie. Hierdoor is het materiaal glad, onbrandbaar, weerbestendig en bestand tegen verkleuring. Ideaal voor het Hollandse weer! Daarnaast geeft een huisnummer van emaille een nostalgisch effect dat past bij zowel moderne als klassieke woningen.

Kies uit verschillende kleuren, lettertypes en formaten

Bij ons heb je de keuze uit diverse kleuren, lettertypes, met en zonder kader voor jouw emaille nummerbordje. Zo kun je een strak lettertype combineren met een recht kader, wat geschikt is voor bijna elk type woning. Houd je meer van een klassieke stijl? Dan zijn er ook nummerbordjes met klassiekere serif lettertypes beschikbaar. De nummerbordjes zijn licht gebold en worden geleverd inclusief bevestigingsmateriaal.

Persoonlijke service en snelle levering

Wij begrijpen dat je jouw huisnummer van emaille snel wilt ontvangen. Daarom doen wij ons best om jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren. De levertijd is gemiddeld 3-4 weken, maar zeker het wachten waard! Wil je graag een persoonlijk tintje aan jouw emaille huisnummer toevoegen? Neem dan contact met ons op. We staan graag voor je klaar om samen te kijken naar de mogelijkheden.

Kies voor een uniek en stijlvol huisnummer van emaille

Een emaille huisnummer is niet alleen duurzaam en weerbestendig, het geeft jouw woning ook nog eens een uniek en nostalgisch effect. Kies voor een strakke of klassieke stijl en personaliseer jouw nummerbordje met een kleur en lettertype naar keuze. Bestel vandaag nog jouw eigen emaille huisnummer en geniet van een uniek en stijlvol naambordje voor op je huis.

Lees verder

Veelgestelde vragen over Emaille huisnummers

Achter onze emaille huisnummers zie je per kleur het woord RAL staan en een nummer. RAL is een kleurensysteem dat wordt gebruikt voor het definiëren en communiceren van kleuren in verschillende industrieën, waaronder verf en coatings. Het is een standaardisatiesysteem dat zorgt voor consistentie en uniformiteit bij het kiezen en toepassen van kleuren.

De afkorting RAL staat voor "Reichs-Ausschuß für Lieferbedingungen und Gütesicherung", wat in het Nederlands "Rijkscommissie voor leveringsvoorwaarden en kwaliteitsborging" betekent. RAL is oorspronkelijk ontwikkeld in Duitsland en heeft zich ontwikkeld tot een internationaal erkend kleurensysteem.

Elke kleur in het RAL-systeem wordt aangeduid met een viercijferige code. De RAL-kleurencodes worden gebruikt om specifieke kleuren te identificeren en te reproduceren. Elk cijfer in de code vertegenwoordigt een bepaalde eigenschap van de kleur, zoals tint, helderheid en intensiteit.

Door het gebruik van RAL-kleuren kunnen verschillende producten of oppervlakken consistent worden afgestemd op dezelfde kleur, ongeacht waar ze worden geproduceerd of toegepast. Dit vergemakkelijkt het selectieproces en zorgt ervoor dat de gewenste kleuren nauwkeurig kunnen worden gereproduceerd. Dus, wil je een huisnummer dat precies past bij je woning? Kies dan de juiste RAL kleur van het emaille huisnummerbordje!

Helaas niet van emaille. Wel hebben we verschillende RVS huisnummers met deurbel!

Het productieproces voor je emaille huisnummer of naambord neemt zoveel tijd in beslag om dat we er veel werk aan hebben. Je koopt namelijk niet een standaard bordje maar het huisnummer wordt echt op maat gemaakt.

Het basismateriaal, meestal metaal zoals staal of koper, wordt voorbereid door het te snijden, vormen en eventueel te polijsten. Daarna brengen we de emaille laag aan. Dit is een mengsel van glaspoeder en pigment. We brengen verschillende lagen aan. Elke laag wordt afzonderlijk aangebracht en gebakken bij hoge temperaturen om het emaille te smelten en te hechten aan het basismateriaal. Dit proces kan meerdere keren worden herhaald om de gewenste kleurdiepte en duurzaamheid te bereiken. Dat kost gewoon even tijd.

Nadat het emaille is aangebracht en gebakken, wordt het naambord afgewerkt door eventuele randen te polijsten, gaten te boren voor bevestiging en eventueel een beschermende coating toe te voegen. Maar, neem van ons aan dat het wachten op je huisnummer van emaille echt de moeite waard is!

Top