Naambord voordeur

Een naambord naast de voordeur is een mooie toevoeging aan je huis. Bij het kiezen van een naambord zijn er verschillende factoren waar je op kunt letten, waaronder het materiaal, de duurzaamheid en natuurlijk je persoonlijke voorkeur. Al onze naamborden zijn van goede kwaliteit. Ja, het ene materiaal is gemakkelijker te bewerken of machinaal te produceren. En dat merk je in de prijs. Een kunststof naambordje is nu eenmaal goedkoper dan een met de hand beschilderd naambord van hout. Ook heeft dit zijn uitwerking in de levertijd. Ons advies? Kies het bordje dat past bij je smaak- en je de stijl van je woning. Van klassiek tot modern, van zwart tot rood; bij Naambordkopen.nl vind je zeker het voordeur naambord naar wens.

Welk materiaal kan ik het beste kiezen?

Er zijn veel materialen beschikbaar voor naamborden, elk met zijn eigen eigenschappen en uitstraling. Enkele populaire materialen zijn:

  • Emaille: Emaille naamborden zijn duurzaam, weerbestendig en hebben een klassieke uitstraling. Een emaille naambord naast de voordeur is bestand tegen verkleuring en roest en blijft lang mooi.
  • RVS (roestvrij staal): RVS naamborden zijn modern, strak en duurzaam. Ze zijn roestvrij en vereisen weinig onderhoud.
  • Hout: Houten naamborden hebben een warme en natuurlijke uitstraling. Ze kunnen echter gevoelig zijn voor weersinvloeden, dus kies voor een houtsoort die geschikt is voor buitengebruik en behandeld is tegen rot en schimmel.
  • Glas: Glazen naamborden geven een elegante en moderne uitstraling. Ze zijn meestal gemaakt van gehard glas voor extra stevigheid.
  • Acryl: Acryl naamborden zijn lichtgewicht, duurzaam en kunnen in verschillende kleuren en vormen worden gemaakt.

Alle naamborden in onze collectie zijn van goede kwaliteit. Dus kies het materiaal dat het meeste aanspreekt. Het ene materiaal is eenvoudiger te bewerken dan het andere. Dit merk je in de levertijd van je naambord voordeur en soms de prijs. Houd daar altijd even rekening mee.

Voordeur naambord van hout Voordeur naambord van emaille

Duurzaamheid naambord voordeur

Bij het kiezen van een naambord is het belangrijk om rekening te houden met de duurzaamheid. Je wilt een materiaal kiezen dat bestand is tegen weersinvloeden, zoals regen, zonlicht en vorst. Materialen zoals emaille, RVS en gehard glas zijn over het algemeen duurzaam en kunnen zeer lang meegaan, bijna een leven lang. Maar ook de overige materialen, zoals kunststof of messing kennen een zeer ruime levensduur. Een voordeur naambord gaat dus lang mee.

Afmeting en vorm van voordeur naamborden

Tja, ook qua afmeting of vorm van een voordeur naambord kun je alle kanten op. Een goed punt om mee te starten; Bekijk de afmeting van je deur of meet de beschikbare ruimte naast de, zodat je een naambord kunt kiezen dat goed past. De maten van ieder naambordje staat duidelijk aangegeven. Voor woningen met veel ruimte of bedrijven die op zoek zijn naar zakelijke naamborden raden we altijd een groter bord aan.

Kan ik tekst toevoegen aan het voordeur naambordje?

Jazeker! Bijna al onze borden zijn te voorzien van eigen tekst en te personaliseren. Let wel even op; kleine naamborden bieden nu eenmaal minder ruimte en soms is maar 1 tekstregel mogelijk. Ook de meeste huisnummers bieden geen ruimte voor tekst. Dit staat duidelijk per naambordje aangegeven. Je kunt online je tekst invoeren en je ziet direct resultaat. Ook het lettertype, letterkleur en bordkleur is veelal te kiezen. Bij de meeste voordeur naamborden geven we aan welke bevestigingsmogelijkheden er zijn. Zo kunnen kleine naambordjes eenvoudig worden opgehangen met sterke tape. Grotere naamborden of zwaardere materialen zijn te bevestigen via schroefjes. De gaatjes kunnen we al voorboren en schroeven eventueel meeleveren.

Wist je dat…

Het in Nederland verplicht is om een huisnummer te hebben en dit duidelijk zichtbaar aan de voorgevel te bevestigen? Een huisnummer is van belang voor postbezorging, hulpdiensten en bezoekers om je woning gemakkelijk te kunnen vinden. Het huisnummer moet goed leesbaar zijn vanaf de openbare weg en bij voorkeur op ooghoogte worden geplaatst. Daarnaast is het gebruikelijk, maar niet verplicht, om ook een naambord naast de voordeur te hebben waarop de naam van de bewoners staat vermeld. Dit kan handig zijn om je huis persoonlijker te maken en gasten te verwelkomen.

Lees verder
Top