Uithangborden

Uithangbord, roestvrij en in iedere kleur leverbaar

Je wilt een leuk uithangbord dat jaren meegaat? Bij naambordkopen.nl vind je vele modellen uithangborden in verschillende kleuren. Onze uithangborden worden ambachtelijk gemaakt door onze smid en schroeven worden meegeleverd! De borden worden gezandstraald en vervolgens 2x gepoedercoat, aan beide kanten. Hierdoor zal het uithangbord niet gaan roesten. Onze ambachtelijke uithangborden zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, authentieke kleuren en simpel online te bestellen. Heb je een model gevonden en wil je liever een andere kleur? Mail ons dan even. Wij kunnen de borden in nagenoeg iedere RAL kleur leveren. Dit is wel tegen een kleine meerprijs. Heb je een bedrijf en wil je een uithangbord met logo of een andere afmeting? Kijk dan eens bij onze bedrijfs uithangborden of stuur een mail met je logo naar [email protected]. Dan maken wij een offerte voor je.

Een eeuwenoud gebruik

Uithangborden zijn al eeuwenlang een belangrijk kenmerk van ambachtelijke winkels en bedrijven. Ze werden gebruikt om de naam en het type bedrijf aan te geven, evenals om de aandacht van voorbijgangers te trekken. Door de positie van een uithangbord in de straat werd al snel en van ver, de aandacht getrokken. Tegenwoordig zijn uithangborden nog steeds een belangrijk element van de ambachtelijke stijl en worden ze vaak gebruikt om de authenticiteit van een bedrijf te benadrukken.

Zwart, groen, rood of gele uithangborden?

Wanneer we denken aan uithangborden in ambachtelijke stijl, komen de kleuren zwart, blauw en groen vaak voor. Deze Hollandse monumentale kleuren worden vaak gebruikt omdat ze een klassieke uitstraling hebben en goed passen bij het vakmanschap dat geassocieerd wordt met ambachtelijke bedrijven. Zwart is een tijdloze kleur die vaak wordt gebruikt om een ​​elegante en verfijnde uitstraling te geven, terwijl blauw en groen vaak worden gebruikt om een ​​meer rustieke en natuurlijke uitstraling te geven. Tegenwoordig zien we uithangborden ook in andere kleuren, van geel tot oranje, van roze tot rood!

In combinatie met een ambachtelijk ontwerp en een zorgvuldig gekozen lettertype, kunnen uithangborden in deze kleuren een krachtig en herkenbaar merk creëren. Of het nu gaat om een ​​kleine ambachtelijke bakkerij, een gezellige B&B of gewoonweg een boerderij; een uithangbord is een belangrijk onderdeel van de uitstraling van iedere woning of bedrijfspand. Uithangborden in ambachtelijke stijl in welke kleur dan ook zijn een prima keuze die nog steeds relevant en populair zijn in de moderne wereld.

Het ophangen van een uithangbordje

Bepaal de Plaatsing:

 • Kies de locatie waar je het uithangbord wilt ophangen. Zorg ervoor dat het goed zichtbaar is.
 • Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat het uithangbord recht komt te hangen.

Markeer de Bevestigingspunten:

 • Houd het uithangbord tegen de gevel op de gewenste plek.
 • Markeer met een potlood de plaatsen waar de schroeven moeten komen.

Boor de Gaten:

 • Gebruik een boormachine met de juiste boor (meestal een steenboor voor bakstenen muren) om gaten te boren op de gemarkeerde punten.
 • Zorg ervoor dat de gaten diep genoeg zijn voor de pluggen die je gaat gebruiken.

Plaats de Pluggen:

 • Plaats de pluggen in de geboorde gaten. Tik ze voorzichtig aan met een hamer totdat ze gelijk zijn met de muur.

Bevestig de Beugels of Haken:

 • Plaats de beugels of haken tegen de muur en schroef deze vast in de pluggen. Gebruik een schroevendraaier of accuschroefmachine.

Hang het Uithangbord op:

 • Bevestig het uithangbord aan de beugels of haken volgens de instructies van de fabrikant. Dit kan variëren afhankelijk van het type uithangbord en de bevestigingsmethoden.

Controleer de Stevigheid:

 • Controleer of het uithangbord stevig vastzit en niet wiebelt.
 • Zorg ervoor dat het uithangbord waterpas hangt.

Waarom worden de uithangborden gepoedercoat?

 • Poedercoaten is een proces waarbij een elektrostatisch geladen poeder op de uithangborden wordt gespoten en daarna in een oven verhit om een duurzame, beschermende en esthetische laag te vormen. Het biedt een gladde, uniforme afwerking voor onze uithangborden die bestand is tegen krassen, corrosie en weersomstandigheden. Een groot voordeel; de borden hoef je nauwelijks te onderhouden. Verder is het proces milieuvriendelijker dan traditionele verfmethoden omdat het geen oplosmiddelen bevat en minder vluchtige organische stoffen (VOS) uitstoot. Dit maakt het een duurzamere keuze, win-win dus!

 

Lees verder

Veelgestelde vragen over Uithangborden

De meeste uithangborden worden geleverd met pluggen en schroeven. U boort eenvoudig een gaatje in de muur. Stopt de plug in het gat en zet hangt het bord op met de schroeven.

Vinyl is een soort plastic materiaal dat vaak wordt gebruikt voor de letters op een naambord of uithangbord. Het is een veelzijdig en duurzaam materiaal dat kan worden gevormd, gesneden en geplakt op verschillende oppervlakken. Vinylletters zijn populair voor naamplaten omdat ze lang meegaan, weerbestendig zijn en kunnen worden geproduceerd in een breed scala aan kleuren en afwerkingen. Ze hechten goed op de uithangborden. Vinyl letters kunnen je naambord een strakke en professionele uitstraling geven, terwijl ze bestand zijn tegen buitenomstandigheden en hun kwaliteit na verloop van tijd behouden.

Jazeker! Je ontwerpt het uithangbord naar wens en geeft onderaan de pagina aan dat je eerst een voorbeeld wilt ontvangen. Dit voorbeeld zullen we via mail toezenden. Zo kun je kijken of het naar wens is. Wil je nog aanpassingen maken? Geen probleem! We zullen het uithnagbord pas maken als je 100% tevreden bent!

Top