Aluminium naamborden

Een aluminium naambord met tekst

Onze collectie aluminium naamborden biedt een ruime keuze aan vormen, afmetingen en bedrukkingswijzen en -kleuren. Bij ons kun je kiezen voor een aluminium naambordje dat gegraveerd is of waarop je naam in vinyl (kunststof) letters gedrukt wordt. Daarnaast heb je de keuze uit vele kleuren en lettertypen om het naambordje helemaal aan te passen naar jouw stijl en wensen. Onze aluminium naambordjes zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, waardoor je altijd een naamplaatje vindt dat past bij jouw behoeften. De letters kunnen door verschillende technieken geplaatst worden. Denk hierbij aan fresen, graveren, bedrukken, lasergraveren of sublimateren. De mogelijkheden staan per bordje aangegeven.

Diverse bevestigingsmogelijkheden aluminium naambordje

Bij ons kun je kiezen uit diverse bevestigingsmogelijkheden voor je aluminium naambordje. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor zelfklevend tape, wat zorgt voor een eenvoudige bevestiging zonder dat er geboord hoeft te worden in de muur. Wil je het aluminium naambordje ophangen met schroefjes? Geen probleem, wij boren de gaatjes voor je en je kunt bij ons bijpassende schroefjes eenvoudig bijbestellen. Zo kun je het naambordje op een veilige en stevige manier bevestigen. Hoe je dat het beste kunt doen, hebben we hieronder beschreven;


 1. Bepaal de locatie van je aluminium naambordje: Kies de gewenste locatie voor het naambord naast de voordeur. Zorg ervoor dat het op ooghoogte is en goed zichtbaar voor bezoekers.
 2. Markeer de boorgaten: Houd het naambord tegen de muur op de gekozen locatie en markeer met een potlood waar je de boorgaten wilt hebben. Zorg ervoor dat de markeringen precies overeenkomen met de boorgaten op het naambord.
 3. Boor de gaten: Gebruik een boormachine om gaten te boren op de gemarkeerde locaties. Zorg ervoor dat de boorgaten de juiste diameter hebben voor de schroeven die je gaat gebruiken. Als je in een harde muur boort, zoals beton of baksteen, moet je mogelijk ook pluggen gebruiken om de schroeven stevig vast te zetten.
 4. Bevestig het aluminium naambord: Houd het naambord tegen de muur en lijn de boorgaten op met de gaten die je hebt geboord. Gebruik roestvrijstalen schroeven om het naambord stevig aan de muur te bevestigen. Draai de schroeven stevig aan, maar niet te strak om het aluminium te beschadigen.
 5. Controleer de waterpas: Gebruik een waterpas om te controleren of het naambord recht hangt. Pas indien nodig de positie aan voordat je de schroeven volledig vastdraait.
 6. Ruim op: Verwijder eventuele potloodmarkeringen en veeg overtollig stof of vuil van het naambord af. Op deze manier zou je je aluminium naambord stevig en netjes naast de voordeur moeten kunnen ophangen.


Maatwerk en persoonlijke service

Bij ons wordt ieder aluminium naambordje zeer zorgvuldig voor je in orde gemaakt. Wij bieden maatwerk, waardoor je altijd een naambordje ontvangt dat past bij jouw wensen en behoeften. Of je nu op zoek bent naar een klein bordje voor de brievenbus of een huisnummer met tekst, bij ons vind je het allemaal. Heb je vragen of twijfels over de juiste keuze? Onze klantenservice staat altijd voor je klaar om je te helpen en te adviseren.

Snelle levering aluminium naamborden

Wij bieden snelle levering en uitstekende kwaliteit, zodat je snel kunt genieten van je nieuwe naambordje. Ieder naambordje wordt met grote zorgvuldigheid gemaakt en verstuurd, zodat je verzekerd bent van een hoogwaardig product. Kies voor een aluminium naambordje van onze collectie en maak jouw woning of bedrijfspand compleet.

Lees verder

Veelgestelde vragen over Aluminium naamborden

Er zijn verschillende technieken die we gebruiken om aluminium naamborden te maken, waaronder:

 • Freestechniek: Hierbij wordt een ontwerp in een stuk aluminium gefreesd met behulp van een freesmachine. Dit is een snelle en precieze manier om een naambord te maken.
 • Graveren: Hierbij wordt een ontwerp in het oppervlak van het aluminium geëtst met behulp van een graveermachine. Dit is een gedetailleerde manier om een naambord te maken.
 • Bedrukken: Hierbij wordt een ontwerp op het oppervlak van het aluminium gedrukt met behulp van een drukmachine. Dit is een goedkopere manier om een naambord te maken, maar de kwaliteit van het ontwerp kan variëren.
 • Sublimatie: Hierbij wordt een ontwerp op een speciaal papier gedrukt met speciale inkten, daarna wordt het papier met het ontwerp op een stuk aluminium geplaatst en verhit met een persmachine, waardoor het ontwerp in de coating van het aluminium wordt overgedragen.
 • Lasergravure: Hierbij wordt een laser gebruikt om het ontwerp in het oppervlak van het aluminium te branden. Dit is een snelle en precieze manier om een naambord te maken.

Het meest gebruikte methode is freestechniek en lasergravure, Deze methode garandeert een hoge precisie en duurzaamheid van het naambord.

Er zijn een aantal voordelen van aluminium naamborden in vergelijking met andere materialen:

 • Duurzaamheid: Aluminium is een zeer stevig en duurzaam materiaal dat bestand is tegen weersinvloeden, zoals regen, sneeuw en hitte. Hierdoor zullen naamborden van aluminium langer meegaan dan bijvoorbeeld naamborden van hout of kunststof.
 • Lichtgewicht: Aluminium is een lichtgewicht materiaal, waardoor naamborden gemakkelijk kunnen worden opgehangen of verplaatst.
 • Onderhoudsarm: Aluminium naamborden hebben geen onderhoud nodig, anders dan af en toe afnemen met een doek en eventueel af en toe wassen met water en milde zeep.
 • Personalisatie: Aluminium naamborden kunnen gemakkelijk worden gepersonaliseerd met een naam, logo of afbeelding, en dat kan met diverse technieken die we gebruiken, zoals de freestechniek, graveren, bedrukken, sublimatie, lasergravure.
 • Milieuvriendelijk: Aluminium is een recyclebaar materiaal, waardoor naamborden van aluminium milieuvriendelijker zijn dan naamborden van bijvoorbeeld hout of kunststof.

Volg de volgende instructies om uw aluminium naambord te onderhouden:

 • Schoonmaken: Gebruik een vochtige doek of een milde zeep en water om het naambord af te nemen. Droog het naambord vervolgens af met een droge doek of een zachte lap.
 • Chemische producten vermijden: Gebruik geen schurende of agressieve chemicaliën, zoals oplosmiddelen of schuurmiddelen, om het naambord schoon te maken. Dit kan de afwerking beschadigen.
 • Buitengebruik: Als het naambord wordt gebruikt in een buitenomgeving, kan het periodiek worden afgenomen met een milde zeep en water om het vuil en stof te verwijderen.
Top