Aluminium naamborden

Onze collectie aan aluminium naambordjes is ruim. Niet alleen qua vorm, ook qua afmeting of bedrukkingswijze en -kleur kun je alle kanten op. Een aluminium naambord kan ook gegraveerd worden. Of heb je liever je naam in vinyl (kunststof)l letters? Je hebt altijd de keuze uit vele kleuren en lettertypen. Qua ophangen kun je ook alle kanten op. Kies voor zelfklevend tape voor een eenvoudige bevestiging. Liever het aluminium naambord ophangen met schroefjes? Dan boren wij de gaatjes voor en bijpassende schroefjes kunt u bijbestellen.

Aluminium naambord en meer

Naast aluminium naamborden bieden we meer. Wij hebben alle categorieën voor je op een rijtje gezet. Ieder naambordje kan worden voorzien van opschrift naar keuze. Welk lettertype past bij jouw wensen? Sommige naambordjes hebben genoeg ruimte voor een afbeelding, andere bordjes bevatten alleen tekst. Dit staat per bordje duidelijk aangegeven. Ieder naambord maken we geheel op maat. En heb je vragen? Wij helpen graag!

Lees verder

Veelgestelde vragen over Aluminium naamborden

Er zijn verschillende technieken die we gebruiken om aluminium naamborden te maken, waaronder:

 • Freestechniek: Hierbij wordt een ontwerp in een stuk aluminium gefreesd met behulp van een freesmachine. Dit is een snelle en precieze manier om een naambord te maken.
 • Graveren: Hierbij wordt een ontwerp in het oppervlak van het aluminium geëtst met behulp van een graveermachine. Dit is een gedetailleerde manier om een naambord te maken.
 • Bedrukken: Hierbij wordt een ontwerp op het oppervlak van het aluminium gedrukt met behulp van een drukmachine. Dit is een goedkopere manier om een naambord te maken, maar de kwaliteit van het ontwerp kan variëren.
 • Sublimatie: Hierbij wordt een ontwerp op een speciaal papier gedrukt met speciale inkten, daarna wordt het papier met het ontwerp op een stuk aluminium geplaatst en verhit met een persmachine, waardoor het ontwerp in de coating van het aluminium wordt overgedragen.
 • Lasergravure: Hierbij wordt een laser gebruikt om het ontwerp in het oppervlak van het aluminium te branden. Dit is een snelle en precieze manier om een naambord te maken.

Het meest gebruikte methode is freestechniek en lasergravure, Deze methode garandeert een hoge precisie en duurzaamheid van het naambord.

Er zijn een aantal voordelen van aluminium naamborden in vergelijking met andere materialen:

 • Duurzaamheid: Aluminium is een zeer stevig en duurzaam materiaal dat bestand is tegen weersinvloeden, zoals regen, sneeuw en hitte. Hierdoor zullen naamborden van aluminium langer meegaan dan bijvoorbeeld naamborden van hout of kunststof.
 • Lichtgewicht: Aluminium is een lichtgewicht materiaal, waardoor naamborden gemakkelijk kunnen worden opgehangen of verplaatst.
 • Onderhoudsarm: Aluminium naamborden hebben geen onderhoud nodig, anders dan af en toe afnemen met een doek en eventueel af en toe wassen met water en milde zeep.
 • Personalisatie: Aluminium naamborden kunnen gemakkelijk worden gepersonaliseerd met een naam, logo of afbeelding, en dat kan met diverse technieken die we gebruiken, zoals de freestechniek, graveren, bedrukken, sublimatie, lasergravure.
 • Milieuvriendelijk: Aluminium is een recyclebaar materiaal, waardoor naamborden van aluminium milieuvriendelijker zijn dan naamborden van bijvoorbeeld hout of kunststof.

Volg de volgende instructies om uw aluminium naambord te onderhouden:

 • Schoonmaken: Gebruik een vochtige doek of een milde zeep en water om het naambord af te nemen. Droog het naambord vervolgens af met een droge doek of een zachte lap.
 • Chemische producten vermijden: Gebruik geen schurende of agressieve chemicaliën, zoals oplosmiddelen of schuurmiddelen, om het naambord schoon te maken. Dit kan de afwerking beschadigen.
 • Buitengebruik: Als het naambord wordt gebruikt in een buitenomgeving, kan het periodiek worden afgenomen met een milde zeep en water om het vuil en stof te verwijderen.
Top