RVS naamborden

Een modern RVS naambord, zelf tekst toevoegen

RVS naamborden zijn een goede keuze voor degenen die op zoek zijn naar een duurzame en moderne oplossing. Wij bieden vele soorten en maten. Vierkant, rechthoekig, ovaal, gebogen, gekleurd...enzovoorts! Zoek je een RVS huisnummer, zonder tekst? Geen probleem. Voor zakelijke RVS naamborden hebben we zelfs een aparte categorie. En je kunt ieder RVS naambord geheel naar wens maken. De naamborden zijn geschikt voor vele toepassingen. Ook hebben we kleine naambordjes van RVS die prima op de brievenbus passen. RVS is zeer goed bestand tegen weersinvloeden, zoals regen, sneeuw en ook warmte. Deze naamborden kunnen dus prima buitenshuis gebruikt worden en roesten niet!

RVS naamborden, roestvrij staal

RVS is een afkorting voor roestvrij staal. Het is een legering van ijzer, chroom, nikkel en andere metalen. Het staat bekend om zijn duurzaamheid, corrosiebestendigheid en esthetische aantrekkingskracht. RVS wordt daarom niet alleen gebruikt als materiaal voor naambordjes maar wordt vooral veel gebruikt in de bouw, machinebouw, voedselverwerking en medische apparatuur.

RVS wordt geproduceerd door de ingrediënten te smelten en vervolgens te gieten of te walsen in platen of staven. De legering bevat minimaal 10,5% chroom, waardoor er een passieve laag op het oppervlak van het staal ontstaat die beschermt tegen corrosie en roest. Nikkel wordt vaak toegevoegd om de sterkte en corrosiebestendigheid van het staal te verhogen. Daarom zijn onze huisnummerborden zo geschikt om buiten op te hangen. RVS wordt geleverd in verschillende afwerkingen, waaronder geborsteld, gepolijst en gespiegeld. We hebben zelfs zwarte RVS naamborden die je helemaal kunt personaliseren. En je kunt rekenen op de allerbeste kwaliteit!

Kies een eigen tekst en tekst kleur

Onze collectie bevat RVS naamborden waarbij de tekst gemaakt wordt met behulp van verschillende technieken. Denk hierbij aan graveren en laseren. Bij het graveren wordt het ontwerp op het RVS gestanst. Lasersnijden is de meest geavanceerde technologie en biedt een hoge precisie en een gladde afwerking. De tekst en/ of het huisnummer kan in diverse kleuren gevuld worden. Het is belangrijk om het juiste lettertype, de juiste kleur en het juiste formaat te kiezen om ervoor te zorgen dat het naambord echt past bij je wensen.

Naamborden van RVS, eenvoudig op te hangen

Of je nu een bordje hebt gekozen voor je bedrijf of een naambord van RVS voor je huis; het ophangen is erg eenvoudig. Wij zullen de meeste RVS naamborden voorzien van gaatjes. Dit is gratis. Op die manier kun je zelf zorgen voor schroefjes. Ook kunnen wij de schroeven regelen, desgewenst met speciale afdek dopjes. Per naambord staan de opties en meerprijzen aangegeven. Sommige kleine RVS naambordjes kun je eenvoudig via een plakstrip bevestigen. Heb je een RVS naambord met gaatje en schroefjes? Dan volgen hier wat ophangtips:

Locatie bepalen:

 • Kies een geschikte locatie voor je RVS naambord. Dit kan naast de voordeur zijn, op een poort of bij de brievenbus, afhankelijk van je voorkeur en zichtbaarheid.

Hoogte bepalen:

 • Over het algemeen wordt aanbevolen om het naambordje op ooghoogte te hangen, zodat het gemakkelijk leesbaar is voor bezoekers. Dit betekent meestal ergens tussen de 150 cm en 170 cm boven de grond.

Markeren van de boorgaten:

 • Houd het naambordje op de gewenste hoogte tegen de muur.
 • Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat het bordje recht hangt.
 • Markeer met een potlood de positie van de boorgaten op de muur door de gaten in het naambordje lichtjes aan te tikken of door er doorheen te tekenen als er gaten in zitten.

Boren van de boorgaten:

 • Als je boort, zorg er dan voor dat je het juiste type boor en boorbevestiging gebruikt voor de muur waarin je gaat boren (bijv. hout, beton, steen).
 • Boor voorzichtig de gaten op de gemarkeerde posities, rekening houdend met de grootte van je schroeven.

Bevestigen van het RVS naambordje:

 • Plaats het naambordje weer op de muur en lijn de boorgaten uit met de gaten in het naambordje.
 • Schroef de schroeven voorzichtig in de muur door het RVS naambordje. Zorg ervoor dat ze stevig zijn vastgedraaid, maar niet te strak om het bordje te beschadigen.

Controleer de uitlijning:

 • Controleer nogmaals met de waterpas of het naambordje recht hangt nadat je de schroeven hebt aangedraaid.

Mocht je nu vragen hebben over de bevestiging van je RVS naambordje, of overige vragen hebben; aarzel dan niet om contact op te nemen. Wij helpen je graag!

Lees verder

Veelgestelde vragen over RVS naamborden

Dat is afhankelijk van de ondergrond en de grootte van het RVS naambordje. Sommige bordjes kunnen prima met zelfklevend tape opgehangen worden. bijvoorbeeld op een deur. Aan een muur werkt dat niet, dan zijn schroeven met- of zonder afdekdopjes een aanrader. Gaatjes kunnen wij voorboren. Veelal bieden we de volgende ophang opties: Geen Zelfklevend (vlakke ondergrond nodig)

 • Gaatjes
 • Gaatjes met schroefjes
 • Gaatjes + luxe aluminium zilver dopjes
 • Gaatjes + luxe aluminium zwart dopjes
 • Gaatjes + luxe aluminium gouden dopjes
 • Afstandhouder blinde bevestiging
 • Gaatjes + zwarte dopjes
 • Gaatjes + zilvergrijs dopjes
 • Gaatjes + witte dopjes
 • Gaatjes + blauwe dopjes
 • Gaatjes + groenen dopjes
 • Gaatjes + rode dopjes

Tja, dat is een ingewikkelde vraag. Roestvrij staal (RVS), ook bekend als roestvast staal, wordt gemaakt door een proces genaamd metallurgische behandeling. Hier is een algemene beschrijving van het productieproces van roestvrij staal:

Grondstoffen: Het productieproces van RVS begint met de juiste grondstoffen. De belangrijkste componenten zijn ijzererts, chroom, nikkel, mangaan en andere legeringselementen zoals molybdeen en titanium. Deze grondstoffen worden zorgvuldig geselecteerd en gemengd in de juiste verhoudingen.

Smelten: Het mengsel van grondstoffen wordt in een hoogoven gesmolten bij zeer hoge temperaturen, meestal boven de 1.500 graden Celsius. Hierdoor smelten de grondstoffen en worden ze omgezet in vloeibaar ruw staal.

Raffinage: Het vloeibare ruwe staal ondergaat een raffinageproces om onzuiverheden te verwijderen. Dit omvat het gebruik van technieken zoals ontgassen, waarbij stikstof, zuurstof en andere ongewenste gassen uit het staal worden verwijderd, en slakafgifte, waarbij de gesmolten slak wordt verwijderd.

Legering toevoegen: Nadat het staal is geraffineerd, worden de legeringselementen toegevoegd om de gewenste eigenschappen van roestvrij staal te verkrijgen. Het chroomgehalte is essentieel, omdat chroom het staal corrosiebestendig maakt. Andere elementen worden toegevoegd om de sterkte, hittebestendigheid, lasbaarheid en andere eigenschappen van het staal te verbeteren.

Gieten en vormgeving: Het vloeibare staal wordt in de gewenste vorm gegoten, meestal in de vorm van grote blokken genaamd blokken of plakken. Deze blokken worden vervolgens gewalst of gesmeed om het staal verder te vormen tot bruikbare vormen, zoals vierkante of rechthoekige RVS naamborden.

Warmtebehandeling: Na het vormen kan het roestvrij staal worden onderworpen aan warmtebehandeling om de microstructuur en eigenschappen verder te verbeteren. Dit kan processen omvatten zoals gloeien, afschrikken en ontlaten, afhankelijk van het gewenste eindresultaat.

Afwerking: Ten slotte wordt het roestvrij staal onderworpen aan verschillende afwerkingsprocessen om de oppervlakteafwerking te verbeteren. Dit kan het polijsten, schuren, borstelen of beitsen van het oppervlak omvatten, afhankelijk van de gewenste esthetische eigenschappen. En vervolgens kun jij het RVS naambordje naast je voordeur hangen.

O, ja! Hele leuke. We hebben vierkante, rechthoekige en ovale RVS huisnummers. Maar we hebben ook losse cijfers van RVS.

Top