Identiteitsplaatjes

Identiteitsplaatjes en ID-tags: van oorsprong leger naamplaatjes

Identiteitsplaatjes, ook wel ID-tags genoemd, zijn van oorsprong leger naamplaatjes die werden gebruikt om persoonlijke gegevens van soldaten te registreren. Een US Army Dog Tag bestaat uit twee identiteitsplaatjes waarop dezelfde gegevens staan vermeld. Als een soldaat sneuvelt, blijft één plaatje bij de soldaat en het andere plaatje wordt meegenomen voor registratie.

Leger naamplaatjes met silencer

Een leger naamplaatje, ook wel ID-tag genoemd, kan worden besteld met een silencer (rubberen ring) die ervoor zorgt dat de plaatjes geen geluid maken als ze tegen elkaar komen. Tegenwoordig worden silencers ook vaak gebruikt voor de sier bij een plaatje voor kinderen.

Identiteitsplaatje voor persoonlijke gegevens

US Army Dog Tags worden nu vaak gebruikt als identiteitsplaatjes voor persoonlijke gegevens, zoals naam, adres, woonplaats en telefoonnummer. Ook medische gegevens zoals medicijngebruik, allergie en bloedgroep kunnen worden vermeld. Daarnaast worden ze ook gedragen door zangers, artiesten, DJ's en jongeren, waarbij de teksten kunnen variëren van muziekinformatie tot romantische uitingen.

ID tag en dogtags met ketting of zonder ketting

Alle gegevens worden onuitwisbaar in het identiteitsplaatje geponst. Naambordkopen levert identiteitsplaatjes en dogtags met ketting of zonder ketting. De kettingen zijn veilig en bij een te hoge belasting zullen ze breken. Er kunnen maximaal 15 tekens per regel worden geponst (spatie is ook een teken) en er kunnen maximaal 5 regels per plaatje worden gebruikt. De tekst is altijd in hoofdletters en trema's of accenten op letters zijn niet mogelijk. Speciale tekens die wel kunnen worden geponst zijn: ? . , ' + : ? ( ) & @ % ! # * _ =

Bestel een kwalitatief goed identiteitsplaatje of leger naamplaatje bij Naambordkopen

Lees verder
Top