Messing naamborden

Een messing naambord, geheel te personaliseren

Messing naambordjes zijn een prachtige en tijdloze oplossing voor het aanduiden van je huisnummer of bedrijfsnaam. Gemaakt van hoogwaardige messing, een legering van koper en zink, bieden deze naambordjes een klassieke en elegante uitstraling die past bij elke woning of bedrijf. Messing is een materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid en weerbestendigheid. Dit maakt deze naamborden een ideale keuze voor gebruik buitenshuis. Bovendien zijn ze eenvoudig te installeren en onderhouden. Bij naambordkopen maak je een messing naambordje helemaal naar eigen wens. Voeg tekst toe, kies een lettertype en een letterkleur naar wens en wij gaan voor je aan de slag.

Een messing naambordje met eigen tekst

Een messing naambordje heeft een goudachtige uitstraling. Het wordt vaak gebruikt vanwege zijn duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht. We hebben bordjes met verschillende afmetingen en afwerkingen.Van sierlijk tot strak, van rechthoekig tot vierkant naambord. Een messing naambordje is een prachtige manier om uw huisnummer of bedrijfsnaam te presenteren en we hebben er echt heel veel. Kijk gerust rond in onze collectie en bestel uw eigen messing naambord vandaag nog.

Messing naamplaat en meer

De geschiedenis van messing gaat terug tot de oudheid. Het werd oorspronkelijk gebruikt in Egypte en Mesopotamië voor het maken van sieraden en decoratieve voorwerpen. Later werd het gebruikt voor muziekinstrumenten, zoals trompetten en hoorns, vanwege de uitstekende akoestische eigenschappen van het materiaal. In de 19e eeuw werd messing ook veel gebruikt voor het maken van fittingen en kranen in de bouw vanwege de corrosiebestendigheid van het materiaal. Tegenwoordig wordt messing veel gebruikt voor het maken van naamplaten. Het materiaal heeft een goede bewerkbaarheid, wat betekent dat het gemakkelijk te graveren en te bewerken is met behulp van verschillende technieken, zoals CNC-frezen en lasersnijden. Welk messing naamplaatje kies jij?

Lees verder

Veelgestelde vragen over Messing naamborden

Messing naamborden hebben vele voordelen ten opzichte van andere materialen. Zo zijn messing naamborden:

  • Duurzaam en bestand tegen roest
  • Uitstraling: messing geeft een chique en klassieke uitstraling
  • Personaliseerbaar: kan door gravure of bedrukking op maat worden gemaakt
  • Lage kosten in vergelijking met andere edele metalen
  • Gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken

Het kleinste messing naambordje dat we verkopen is 5 x 1 cm. Het grootste standaardmodel is 50 x 50 cm. Een aangepast formaat nodig? Stuur ons een e-mail voor een prijsopgave.

Wij graveren al onze messing naamborden. Uw naam en/of huisnummer wordt in de messing naamplaat gegraveerd. Vervolgens wordt het messing naambord zwart ingelakt. Wij werken niet met bedrukking op messing naamborden.

Wij maken onderscheid in twee soorten messing naamborden: Gegoten, waarbij een messing in een vorm gegoten wordt, en vlakke messing naamborden. Na het graveren wordt er een beschermende laklaag over uw messing naambord aangebracht, om de levensduur te verlengen. Dit geeft ook een glans.

Normaalgesproken is er een verschil tussen binnen- en buitengebruik van messing naamborden. Messing is een legering van koper en zit en is daardoor vatbaar voor oxidatie en verkleuring buitenshuis. Wij brengen echter een beschermende laklaag aan op het messing naambord, waardoor de levensduur buiten vrijwel net zo lang is als de levensduur binnen.

Top