Plexiglas naamborden

Een doorschijnend plexiglas naambord

Naamborden van plexiglas zijn doorzichtig. Het voordeel van plexiglas ten opzichte van gewoon glas is dat het lichter en minder breekbaar is. Een plexiglas naambord is zeer geschikt om te plaatsen bij je woning, garage of onderneming. Het huisnummer wordt uit folie gesneden. De tekst wordt aan de achterzijde bedrukt van het plexiglas in de kleur van je keuze. In het assortiment vind je plexiglas naambordjes met naam en huisnummer of alleen met huisnummer. Ze hebben een dikte van 3-5 mm. Je hebt keuze uit diverse tekstkleuren en lettertypes.

Wil je je bordje een moderne uitstraling geven? Dan kun je het beste kiezen voor een sans serif lettertype zoals Avant Garde of Handel. Bij sommige bordjes heb je de mogelijkheid om je bordje zelf te ontwerpen. Wat je meer opties geeft. Zo kun je bepalen waar de tekst op het bordje geplaatst wordt. Ook kun je de lettergrootte, uitlijning en regelhoogte zelf instellen. Door de afstandhouders komt het plexiglas wat meer van de muur af te staan wat er fraai uitziet. De plexiglas bordjes zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Plexiglas is eenvoudig te onderhouden met een sopje.

Een naambord van plexiglas gaat lang mee

Het plexiglas dat we voor de naamborden gebruiken is een lichtgewicht, veelzijdig plastic materiaal dat super duurzaam is. Naast de lange levensduur en goede transparatie is het een naambord van plexiglas gewoonweg mooi. Plexiglas is eigenlijk een merknaam voor acrylglas of polymethylmethacrylaat (PMMA), een thermoplastisch materiaal dat uit aardgas wordt afgeleid. Het plexiglas is een populair alternatief voor traditioneel glas wegens zijn splintervrije en schokbestendige eigenschappen. Zoek je een plexiglas naambord met een kleurtje? Kijk dan eens bij acrylaat naamborden.

Een van de meest voorkomende toepassingen van plexiglas van de afgelopen tijd is de vervaardiging van beschermende barrières en schermen ivm Corona. Het wordt vaak gebruikt als vervanging voor glas in openbare ruimten zoals banken, luchthavens, ziekenhuizen en scholen om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen en om veiligheidsredenen. Plexiglas wordt ook gebruikt in openluchttekens, autodelen, dakramen, en aquariums wegens zijn UVweerstand en capaciteit om ruwe weersomstandigheden te weerstaan. En natuurlijk naamborden!

Eenvoudig te bevestigen

Plexiglas kan gemakkelijk worden gesneden, worden geboord,of geplakt. Het naambord is dan ook eenvoudig zelf te bevestigen. Bij ieder plexiglas naambordje zie je verschillende opties qua bevestiing. Je kunt zelfklevend tape gebruiken of gaatjes boren in de naamplaat. Dit kunnen wij ook voor je doen. We leveren desgewenst schroefjes en afdekdopjes mee tegen een kleine meerprijs.

Lees verder

Veelgestelde vragen over Plexiglas naamborden

Ja. Het plexiglas is transparant of doorzichtig. De tekst en huisnummer niet. De kleur van de tekst en het huisnummer kun je zelf bepalen. Je ziet per naambord precies wat de mogelijkheden zijn.

Niet altijd. Dit kun je zelf bepalen. Sommige kleine naambordjes kun je gemakkelijk bevestigen met dubbelzijdig klevend tape. Grotere naamborden echter niet. Die kunnen we voorzien van schroefgaatjes. Desgewenst met schroeven en afdekdopjes. De mogelijkheden staan per naambord weergegeven.

Dat kan bij sommige naamborden. En wij zijn druk bezig om een dergelijk iets te verzorgen voor alle naamborden! Je wilt immers weten of de tekstkleur is zoals je het in gedachten hebt. Of de tekstlengte wel mooi uitkomt. Per naambord kun je zien of er een voorbeeldoptie beschikbaar is.

Top