Messing huisnummers

Messing huisnummers en huisnummerbordjes

Ben je op zoek naar een manier om je huisnummer stijlvol en duurzaam te presenteren? Overweeg dan messing huisnummers of huisnummerbordjes. Messing is een legering van koper en zink en staat bekend om zijn mooie gouden kleur en duurzaamheid. Bij Naambordkopen.nl hebben we een uitgebreid assortiment messing huisnummers en huisnummerbordjes in verschillende afmetingen, vormen en kleuren.

Een stijlvolle toevoeging aan je woning; messing huisnummers

Messing huisnummers zijn voorzien van een speciale laklaag die zorgt dat ze er lange tijd mooi uit blijven zien. De huisnummers kunnen worden geleverd inclusief messing schroeven zodat je ze gemakkelijk aan de muur kunt bevestigen. Kleine bordjes kun je ook prima bevestigen met tape.


Wanneer je je messing huisnummer naast de voordeur wilt ophangen, zijn er een paar dingen waarmee je rekening moet houden:

  1. Zichtbaarheid: Plaats het huisnummer op een plek waar het duidelijk zichtbaar is vanaf de straat. Dit maakt het voor gasten, bezorgers en hulpdiensten gemakkelijk om je huis te vinden.
  2. Contrast: Zorg ervoor dat het huisnummer een goed contrast heeft met de achtergrond waarop het wordt geplaatst. Als je bijvoorbeeld een donkere deur hebt, overweeg dan om een lichtgekleurd nummer te gebruiken, en vice versa.
  3. Verlichting: Als je huisnummer niet goed zichtbaar is bij weinig licht, overweeg dan om een verlicht huisnummer te installeren of zorg voor externe verlichting in de buurt van het huisnummer.
  4. Hoogte: Plaats het huisnummer op een hoogte waar het gemakkelijk te zien is zonder dat mensen zich hoeven te bukken of te strekken. Een hoogte van ongeveer 1,5 tot 1,8 meter boven de grond is doorgaans ideaal.
  5. Duidelijkheid: Zorg ervoor dat het huisnummer duidelijk leesbaar is, bij voorkeur in een groot en eenvoudig te lezen lettertype.
  6. Bescherming: Zorg ervoor dat het huisnummer beschermd is tegen weersinvloeden en andere schade. Kies bijvoorbeeld voor een duurzaam materiaal dat bestand is tegen regen, wind en zonlicht.

Over het algemeen wordt het huisnummer direct naast of boven de voordeur geplaatst, maar het kan ook aan de zijkant van het huis worden geplaatst als dat meer zichtbaar is vanaf de straat. Zorg er gewoon voor dat het op een prominente plek wordt geplaatst waar het gemakkelijk te vinden is.


Huisnummerbordjes van messing: gegraveerd en gelakt in jouw favoriete kleur

Naast losse huisnummers bieden we ook messing huisnummerbordjes aan. Deze zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen en vormen. Het getal wordt in het bordje gegraveerd en vervolgens gelakt in de gewenste kleur. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren zoals zwart, donkerblauw, donkergroen, wit, bordeauxrood of rood. De messingbordjes zijn voorzien van een laklaag die beschermt tegen oxidatie.

Gegoten messing nummerbordjes in verschillende vormen en afmetingen

Daarnaast bieden we ook gegoten messing nummerbordjes aan in verschillende vormen en afmetingen. Hierbij heb je keuze uit verschillende sierlijke lettertypes. Om deze te bevestigen heb je de keuze uit gaatjes of gaatjes met schroefjes.

Keuze uit verschillende bevestigingsmogelijkheden en lettertypes

Om het bordje te bevestigen kun je kiezen uit gaatjes, gaatjes en schroefjes of zelfklevende tape. In de product opties kun je kiezen uit verschillende lettertypes en tekst kleuren. De messing huisnummers en huisnummerbordjes zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen zoals 6,5 cm, 10 cm of 12 cm hoog. Van nummer 0 t/m 9. De levertijd is circa 2-5 werkdagen.

Kortom, met onze messing huisnummers en huisnummerbordjes geef je jouw woning een stijlvolle uitstraling die lang mooi blijft zonder dat je ze regelmatig hoeft te onderhouden. Bestel ze eenvoudig bij Naambordkopen.nl!

Lees verder

Veelgestelde vragen over Messing huisnummers

Ja. Messing is een legering van koper en zink, en het heeft van nature een glanzende en gouden uitstraling. Echter, na verloop van tijd kan messing zijn glans verliezen en dof worden.

Dit komt doordat je huisnummer van messing wordt blootgesteld aan lucht en vocht. Het eageert het met zuurstof en vormt het een dunne laag koperoxide op het oppervlak. Deze laag wordt vaak aangeduid als patina en kan het messing een doffe, donkerdere uitstraling geven. Dit proces van oxidatie en vorming van een patinalaag is een natuurlijk fenomeen dat optreedt bij onbeschermd messing. Maar geen probleem.

Om de glans van messing te behouden kunnenje het huisnummer gewoon oppoetsen met een zachte doek Ook zijn er speciale reinigingsmiddelen te krijgen om de glans weer te herstellen.

O, nee hoor. Er zijn veel meer mogelijkheden. Wat dacht je van Blauw, Groen, Wit of (Bordeaux) Rood? Per bordje zie je de kleuropties qua tekst.

Nee, messing roest niet zoals ijzer of staal. Messing is een legering van koper en zink, en het bevat geen ijzer dat kan reageren met zuurstof en water om roest (ijzeroxide) te vormen. Wel kan je huisnummer wat dof worden of vlekkerig. Gewoon een droge, zachte doek erover en het huisnummer is weer als nieuw!

Top