Natuursteen naamborden

Een naambord van natuursteen, altijd uniek

Zoek je naambord met een robuust en natuurlijk karakter? Dan is eenn natuurstenen naambord een goede keuze. Een naambord van natuursteen kent vele voordelen. Natuursteen is namelijk bestand tegen allerlei weersinvloeden, zoals regen, wind en zonlicht. Hierdoor blijft het naambord er jarenlang als nieuw uitzien, zonder dat het veel onderhoud nodig heeft. Bovendien is een naambord van natuursteen niet gevoelig voor krassen en beschadigingen, waardoor het zeer geschikt is voor buitengebruik. In ons assortiment vind je naamborden van blauwsteen, graniet en leisteen.

Naambord van blauwsteen

De duizendjarige blauwsteen met natuurlijke steenstructuur wordt alleen gedolven in de Belgische Ardennen. Het staat ook wel bekend onder de naam hardsteen. Het is een robuust materiaal dat jarenlang meegaat en weerbestendig is. Hierdoor zijn naamborden van blauwsteen perfect voor gebruik buitenshuis, waar ze blootgesteld zijn aan de elementen.

Naamborden van graniet

Graniet ontstaat door het ondergronds stollen van magma. Het bestaat uit kwarts, veldspaat en mica. Het heeft een luxe en robuuste uitstraling. De tekst wordt door een ets-techniek op het graniet aangebracht. De tekstkleur is witgrijzig. Het naambord wordt bevestigd met Polymax, dit is lijmkit op basis van polymeer.

Naamborden van leisteen

Een leisteen wordt gekenmerkt door verschillende laagjes kwarts met veldspaat en laagjes mica. Wat iedere steen anders maakt. Leisteen is ontstaan door een metamorfose van kleisteen. De tekst wordt op de leisteen gelaserd. Wil je al onze leistenen naamborden bekijken? Ga dan naar de pagina over leistenen naamborden.

De natuurstenen naamborden zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en vormen. Bij het opmaken van je naambord heb je de keuze uit diverse lettertypes.

Lees verder

Veelgestelde vragen over Natuursteen naamborden

Belgisch blauw hardsteen, ook bekend als Arduin, is een soort natuursteen dat afkomstig is uit de Ardennen in België. Het is een kalksteen met een kenmerkende blauwgrijze kleur en wordt al eeuwenlang gebruikt in de bouw, beeldhouwkunst en nu dus ook als naambord.

Het gesteente dankt zijn naam aan de karakteristieke blauwe tinten die het kan hebben, variërend van donkerblauw tot lichtblauw, met subtiele aders en kleurnuances. Belgisch blauw hardsteen staat bekend om zijn esthetische aantrekkingskracht en wordt gewaardeerd om zijn tijdloze uitstraling. Geen enkel naambord is dan ook hetzelfde.

Een van de redenen waarom Belgisch blauw hardsteen zo populair is, is vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Het is een zeer dichte en harde steensoort, waardoor het bestand is tegen slijtage, vorst en chemische invloeden. Het wordt vaak gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder vloeren, gevelbekleding, trappen, dorpels, keukenbladen, en natuurlijk ook voor naamborden.

Belgisch blauw hardsteen heeft een natuurlijke uitstraling en kan zowel in moderne als traditionele ontwerpen worden gebruikt. Het kan worden bewerkt en gepolijst om een glad oppervlak te creëren of ruw gehouden worden voor een meer rustieke look. De steen heeft vaak kleine fossiele resten en andere natuurlijke kenmerken, wat bijdraagt aan zijn charme en unieke karakter.

Als naambordmateriaal biedt Belgisch blauw hardsteen een elegante en duurzame optie. Kies je eigen tekstregels en huisnummer en het resulteert in een stijlvol en tijdloos naambord dat een blijvende indruk maakt.

Nee, niet 100%. Natuursteen is een echt natuurlijk product. Geen enkel naambordje is dan ook hetzelfde en de schakeringen grijs en blauw zullen altijd varieren. Maar neem maar van ons aan; de bordjes zijn prachtig!

Jazeker. Die staan in onze aparte categorie: natuurstenen huisnummers!

Top