Natuursteen naamborden

Een naambord van natuursteen, altijd uniek

Zoek je naambord met een robuust en natuurlijk karakter? Dan is eenn natuurstenen naambord een goede keuze. Een naambord van natuursteen kent vele voordelen. Natuursteen is namelijk bestand tegen allerlei weersinvloeden, zoals regen, wind en zonlicht. Hierdoor blijft het naambord er jarenlang als nieuw uitzien, zonder dat het veel onderhoud nodig heeft. Bovendien is een naambord van natuursteen niet gevoelig voor krassen en beschadigingen, waardoor het zeer geschikt is voor buitengebruik. In ons assortiment vind je naamborden van blauwsteen, graniet en leisteen.

Naambord van blauwsteen

De duizendjarige blauwsteen met natuurlijke steenstructuur wordt alleen gedolven in de Belgische Ardennen. Het staat ook wel bekend onder de naam hardsteen. Het is een robuust materiaal dat jarenlang meegaat en weerbestendig is. Hierdoor zijn naamborden van blauwsteen perfect voor gebruik buitenshuis, waar ze blootgesteld zijn aan de elementen.

Naamborden van graniet

Graniet ontstaat door het ondergronds stollen van magma. Het bestaat uit kwarts, veldspaat en mica. Het heeft een luxe en robuuste uitstraling. De tekst wordt door een ets-techniek op het graniet aangebracht. De tekstkleur is witgrijzig. Het naambord wordt bevestigd met Polymax, dit is lijmkit op basis van polymeer.

Naamborden van leisteen

Een leisteen wordt gekenmerkt door verschillende laagjes kwarts met veldspaat en laagjes mica. Wat iedere steen anders maakt. Leisteen is ontstaan door een metamorfose van kleisteen. De tekst wordt op de leisteen gelaserd. Wil je al onze leistenen naamborden bekijken? Ga dan naar de pagina over leistenen naamborden.

De natuurstenen naamborden zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en vormen. Bij het opmaken van je naambord heb je de keuze uit diverse lettertypes.

Lees verder
Top